Nuostabiai gardžiais receptais dalinasi Audrius Teresius – šeimos tinklaraščio „Saldūs miškai“ bendraautoris, augalinio maisto, tvarių ir sąmoningų gyvenime kasdien taikomų idėjų puoselėtojas.
1. Visi pagrindo ingredientai sudedami į smulkintuvą ir malami, kol gaunama bendra masė, tačiau migdolų riekelės neturi visiškai „išnykti“. Patarimas: geriausia datules užmerkti ir palaikyti kelias valandas prieš gaminant, vėliau lengvai nusausinti ir sumalti. Datulių drėgmė padės masei susiformuoti. Jei laiko datulėms mirkyti pristinga – į smulkintuvą pilama šiek tiek augalinio pieno.
2. Torto formos dugnas išklojamas sviestiniu popieriumi arba patiesiamas daugkartinis silikoninis padėkliukas. Formuojamas pagrindas – visa masė šiek tiek paspaudžiama, sulyginami kraštai. Pagrindą galima daryti ir kiek iškilusiais kraštais – tokiu atveju tortas bus tvirtesnis. Pagrindas dedamas atvėsti į šaldytuvą.
3. Torto viršaus ingredientai sudedami į smulkintuvą ir smulkinami iki vientisos, purios ir putėsius primenančios masės.
4. Puri masė sukrečiama ant jau suformuoto torto pagrindo, paliekama vėsti per naktį, o geriausiai – apie parą.
5. Atvėsęs tortas atsargiai išimamas iš formos, palyginami jo kraštai, papuošiama šviežiomis arba liofilizuotomis uogomis, šokolado drožlėmis, riešutais.
Pastaba: kitą dieną putėsiuose esančio avokado skonis visiškai ištirpsta, jis tampa panašus į saldų purų kremą.