Tailandietiškas karis su vištiena, kokosų pienu ir vakar virtais ryžiais

Tailandietiškas karis su vištiena, kokosų pienu ir vakar virtais ryžiais
Rokas Vasiliauskas

Vieno geriausių restoranų šefas Rokas Vasiliauskas kviečia atskleisti paprasčiausių produktų magiją. Šie minimalistiniai receptai jums padės kūrybiškai sunaudoti likusį maistą ir be streso pasigaminti valgių.

Reikės:

ikonos

 2 porcijoms

  • 1 keptos vištienos krūtinėlės
  • 200 ml kokosų pieno
  • 1 stiklinės virtų ryžių
  • 4 svogūnų
  • 2 šaukštų žaliosios kario pastos
  • 1/2 aitriosios paprikos
  • 3 skiltelių česnako
  • Pusės nykščio dydžio imbiero gabaliuko
  • 1 v. šaukšto augalinio aliejaus
  • 2 skiltelių žaliosios citrinos
  • Mažos saujelės šviežių kalendrų 

Paruošimo būdas:

Svogūnus supjaustome kubeliais ir kepame puode su aliejumi, kol tampa rusvi.

Smulkiai supjaustome imbierą, česnaką ir aitriąją papriką, sudedame į puodą su svogūnais, pakepame dar apie minutę.

Dedame kario pastą ir kubeliais supjaustytą vištieną. Kepame dar 1–2 min.

Supilame kokosų pieną ir paverdame 3–5 min.

Karį patiekiame su virtais ryžiais, žaliosios citrinos skiltele ir kapotomis kalendromis. Galima papildomai pridėti aitriosios paprikos.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Rokas.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...