Tarkuotų bulvių ir grikių bei daržovių kepsneliai

Tarkuotų bulvių ir grikių bei daržovių kepsneliai

Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai. 

Reikės:

ikonos

4 porcijoms

  • 400 g nusunktų ir nusausintų bulvių tarkių (kaip cepelinams)
  • 200 g virtų ir sumaltų bulvių
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 1 stiklinės įvairių daržovių likučių
  • nepilnos stiklinės grikių 
  • 5 šaukštų avižų arba tapijokos miltų kepsneliams ir 2 šaukštų kepsnelių apvoliojimui
  • 2 šaukštų kapotų prieskoninių žalumynų (krapų, petražolių, kalendrų, čiobrelių…)
  • žiupsnelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • maltos kalendros
  • šlakelio aliejaus kepimui

Pateikimui:

  • įvairių turimų daržovių (ne bulvių), supjaustytų kubeliais ir iškeptų orkaitėje
  • daigintų saulėgrąžų padažo
  • įvairių salotų lapelių 
  • įvairių turimų šviežių daržovių

Paruošimo būdas:

Iš anksto (bent prieš valandą) nuplauti grikiai užplikomi – užpilami stikline verdančio vandens, sandariai uždengiami ir palaikomi, kol grikiai suminkštėja ir nelieka skysčio.

Cukinija nuplaunama ir smulkiai sutarkuojama, palaikoma ant sietelio, kad nubėgtų išsiskyrusios sultys (sulčių neišpilti; jas galima panaudoti sriubai ar padažui). 

Daržovių likučiai susmulkinami, apkepinami, pagardinus džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis. 

Dubenyje sumaišomi bulvių tarkiai, sumaltos virtos bulvės, nusunktos cukinijos, apkepinti daržovių likučiai, išbrinkę grikiai, kapoti žalumynai, miltai, skirti kepsnelių masei; pagardinami druska, pipirais, kitais prieskoniais, kapotais žalumynais. 

Formuojami nedideli pailgi kepsneliai – vienai porcijai po 2 vnt., jie apvoliojami miltuose, trumpai iš abiejų pusių apkepami keptuvėje, baigiami kepti 180 °C temp. orkaitėje – bent 20 min. 

Patiekiami su orkaitėje keptų daržovių kubeliais, daigintų saulėgrąžų padažu, žalumynais ar švž. daržovių salotomis, daiginiais.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Ona.