Užkeptos cukinijos (gratin)

Užkeptos cukinijos (gratin)
Paulės Tamašauskaitė

Ekspertai sako, kad augalinė mityba – būdas kovoti su klimato kaita. Kokį mitybos principą besirinktumėte, svarbiausia – nešvaistyti maisto. Džiaugiamės, kad ugalinės mitybos tinklaraščio „Follow your spoon“ autorė Paulė Tamašauskaitė dalinasi savo patirtimi, kaip gaminti tausiai ir gardžiai.

Reikės:

  • 3 mažų arba 2 didesnių cukinijų
  • 1 puodelio vandens
  • 3/4 puodelio anakardžių (prieš tai išmirkytų vandenyje)
  • 2 šaukštų obuolių acto
  • 2 šaukštų maistinių mielių dribsnių
  • 1 šaukštelio česnakų miltelių
  • Druskos, pipirų

Paruošimo būdas:

Cukinijas supjaustome griežinėliais ir sudedame į dubenį. Visus likusius ingredientus sumalame trintuvu. Pilame gautą padažą ant cukinijų ir išmaišome. Cukinijų griežinėlius tvarkingai išdėliojame kepimo inde, užpilame likusį padažą. Kepame įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje 20-25 min.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Paulė!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...