Žalsvi blyneliai su vištiena

Žalsvi blyneliai su vištiena
Jonita Šeščilaitė

Iniciatyvą „Linkėjimai, maistas“ palaiko ir savo tvariomis idėjomis dalinasi Jonita Šeščilaitė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė, 2018 metų geriausia jaunoji virėja, S. Pellegrino young chef euro-asia finalininkė.

Tešlai reikės:

  • 45 g miltų
  • 110 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 10 g petražolių ir krapų kotelių
  • 15 g aliejaus
  • 15 g sviesto
  • druskos
  • pipirų

Blynelių įdarui reikės:

  • 45 g miltų
  • 110 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 10 g petražolių ir krapų kotelių
  • 15 g aliejaus
  • 15 g sviesto
  • druskos
  • pipirų

Paruošimo būdas:

Kalėdinė tvarumo idėja – sunaudojami vištienos likučiai ir žolelių stiebai.

Ruošiama blynelių tešla. Kiaušinis ir petražolės su krapais, supylus pieną, sutrinami rankiniu trintuvu. Suberiami miltai, pamaišoma iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepami blyneliai. Ruošiamas blynelių įdaras. Supjaustyta vištiena sumaišoma su smulkintais laiškiniais česnakais, tarkuotu čederio sūriu. Pagardinama druska, pipirais. Ant iškeptų blynelių dedamas įdaras ir suvyniojama. Blyneliai apkepami svieste apie 2 minutes iš abiejų pusių.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Jonita!