Tausūs receptai

Virtuvės šefai ir tinklaraštininkai kviečia pasisemti idėjų, kaip kūrybingai sunaudoti maisto likučius ir atsargas.

Gaminkite gardžius patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta... Skanaus!

Polentos lazdelės 

Polentos lazdelės

Kai spintelėje mėnesių mėnesius užsiguli kukurūzų kuopos, ne bėda. Metas pasigaminti polentos lazdeles.
Learn More
Marinuotos cukinijų žievelės 

Marinuotos cukinijų žievelės

Netradicinis receptas, padėsiantis sunaudoti dažniausiai išmetamą cukinijų žievę
Learn More
Ordzotas (it. orzotto) su džiovintais (arba šaldytais) grybais 

Ordzotas (Orzotto) su džiovintais arba šaldytais grybais

Pats laikas pasitikrinti virtuvės spintelių turinį ir rastas kruopas panaudoti netradiciškai.
Learn More
Keptų vaisių ir traškių trupinių desertas (angl. crumble) 

Keptų vaisių ir traškių trupinių desertas (angl. crumble)

Tinka visi padžiūvę, pavytę, pamušti, pernokę, išpjaustyti vaisiai. Ir, žinoma, įvairios šaldiklyje užsigulėjusios uogos.
Learn More
Naminis pomidorų padažas 

Naminis pomidorų padažas

Suminkštėję pomidorai puikiausiai tinka naminiam padažui.
Learn More
Itališki virtų bulvių virtinukai (it. Gnocchi) su karamelizuoto sviesto ir česnakų padažu 

Itališki virtų bulvių virtinukai (Gnocchi) su karamelizuoto sviesto ir česnakų padažu

Virtos bulvės užima vietą šaldytuve? Pasigaminkite lengvų, purių itališkų bulvinukų.
Learn More
Žalias energijos kokteilis 

Žalias energijos kokteilis

Likutis kefyro, neišvaizdus bananas, pasiklydusios spintelėje datulės - viską miksuojam ir skonį gerą garantuojam.
Learn More
Makaronų apkepėlė traškia sūrio plutele su Bešamelio padažu 

Makaronų apkepėlė traškia sūrio plutele su Bešamelio padažu

Suteikite virtiems makaronams antrą šansą – paversdami gardžiu itališku patiekalu.
Learn More
Grikių lietiniai 

Grikių lietiniai

Po pusryčių liko nesuvalgytų virtų grikių? Puiki idėja kitos dienos pusryčiams.
Learn More
„Cezario“ salotos su vištiena (kuri liko nesuvalgyta) ir duonos skrebučiais (iš likučių) 

„Cezario“ salotos su vištiena ir duonos skrebučiais

Virta arba kepta vištiena, padžiūvusi duona keliauja tiesiai į gardžiąsias salotas.
Learn More
Vištienos sriuba su pievagrybiais 

Vištienos sriuba su pievagrybiais

Keptos vištos karkasas sriubai virti? Pabandykite – patiks.
Learn More
Raudonųjų lęšių kukuliai (KÖFTE) 

Raudonųjų lęšių kukuliai (KÖFTE)

Idėja, kaip sunaudoti prikauptus ankštinius.
Learn More
Braškiniai ledai 

Braškiniai ledai

Jei liko nesuvalgytų braškių ar kitų uogų, panaudok jas šiam gėriui.
Learn More
Prieskoninė druska 

Prieskoninė druska

Ir koteliai, ir lapeliai viskas keliaują į šį pagardą!
Learn More
Cukinijų ir špinatų paplotėliai 

Cukinijų ir špinatų paplotėliai

Kai uždera cukinijos - pradžioje visi mėgaujasi, o paskui jau nežino, ką su jomis daryti…Tad būtų galima gaminti traškius cukinijų paplotėlius, kurie kaskart gali pavirsti į vis kitokį patiekalą pagardinant skirtingais pagardais.
Learn More

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...